Verzorgings advies

Het is belangrijk je hairweaves te wassen met een shampoo en conditioner die vrij zijn van siliconen en sulfaten. Deze zorgen voor het beste en langste houdbaarheid van je weaves.

Wij adviseren een shampoo en conditioner van onze Ocrys lijn of Navitas Organic Touch lijn. Dit is afhankelijk van je eigen haar structuur en hoofdhuid. Daarnaast adviseren we een masker om je weaves extra te voeden en het vochtbalans op peil te houden. De weaves hebben extra verzorging nodig omdat dit niet van binnenuit komt.

De kwaliteit van jouw hairextensions staat of valt bij het onderhoud ervan. Wil jij lang kunnen genieten van je hair extensions? Neem dan de volgende onderhoud tips in acht:
Wassen

Borstel je weaves goed uit voordat je het haar nat maakt. Was je haar ongeveer twee keer in de week met onze Ocrys shampoo. Zorg ervoor dat de shampoo ook goed tussen de weaves verdeeld wordt en spoel het goed uit. 

Je doet er goed aan om altijd twee keer te wassen.  De eerste keer kun je met Ocrys shampoo wassen en de tweede keer zou je een kleurshampoo uit de Navitas Organic Touch lijn kunnen gebruiken.  

Na het wassen is het belangrijk om altijd een Ocrys of Navitas conditioner te gebruiken. Hiermee krijgen jouw weaves de broodnodige voeding. Daarnaast is het ook aan te raden om één keer per week een haarmasker in te zetten. Dat zou het beste de Come True van de Ocrys lijn kunnen zijn. 

Na het wassen en verzorgen dep of kneed je met een handdoek je weaves voorzichtig droog. 
Je weaves worden niet zoals je eigen haar gevoed vanuit de hoofdhuid. Hierdoor hebben ze extra verzorging nodig. Wij adviseren dan ook niet het gebruik van standaard producten van de drogist of supermarkt.  Deze zullen ervoor zorgen dat je weaves of extensions sneller uitdrogen en slijten. 

Op het handdoekdroog haar doet Hair Protector Serum uit de Hug lijn het fantastisch. Dit verbetert de doorkambaarheid en maakt je weaves zijdezacht. Ook beschermt het je haar en de extensions tegen hitte en zon.
 

Drogen

Laat je extensions niet zelf opdrogen, maar föhn het haar droog. Blaas altijd even van boven naar beneden, van de wortel tot aan de punt. Gebruik alvorens de Repair Subliem Mist spray om je extensions te beschermen tegen de hitte van de föhn en overige stylingtools. 

Zorg ervoor dat je de band van de weft ook helemaal droogt om jeuk aan de hoofdhuid te voorkomen.


In model brengen

Je weaves zullen het mooiste zitten als je het in model föhnt, stijl of krult. Probeer het haar pas weer opnieuw te stijlen of te krullen zodra je het haar weer gewassen hebt. HIermee voorkom je uitdroging. 

Tussen de wasbeurten is het aan te raden om regelmatig onze Vetiver Oil en Repair Subliem Mist spray  te gebruiken. Hiermee houd je de weaves heerlijk zacht en glanzend. 


Slapen

Ga nooit met nat haar slapen. Zorg ervoor dat je het haar in een vlecht of knot draagt tijdens het slapen om zo je weaves optimaal te beschermen.


Borstelen

Gebruik voor het borstelen van je weaves een speciale extension borstel. De  Silver/Gold brush is perfect voor onze weften en kost €24,95. Deze is ook verkrijgbaar in onze webshop. Zorg ervoor dat je alle rijen van de extensions borstelt. Hiervoor is het soms nodig om de bovenste rij op te tillen om goed bij de volgende rij te komen met de borstel. Als je van jezelf snel klitten in je eigen haar krijgt doe dit dan dagelijks om klitvorming te voorkomen.
 

Op vakantie

Ondanks bijna al onze klanten met hun extensions op vakantie gaan, willen wij je wel op de hoogte brengen van het (eigen) risico dat je dan loopt. 

Veel zon, het water in de zee en het chloorwater in zwembaden kan verkleuring van je hair extensions met zich meebrengen.  Ook de waterkwaliteit is in het buitenland niet altijd vergelijkbaar met Nederland. Draag hierom op vakantie zoveel mogelijk je haar omhoog en bescherm het waar mogelijk met bijvoorbeeld een pet of hoed. Pas op met zonnebrand, aftersun en parfum. Deze kunnen de extensions laten verkleuren.
 

Staart maken

Wanneer je het haar in een staart of knot wilt dragen, doe dit dan niet te strak. Als je het haar te strak naar achter vast zet komt er teveel spanning te staan aan de uiteindes van de weften, of met losse extensions aan de voorste extensions. Hierdoor zou je haar op die plekken kunnen afbreken.

Mocht je nog vragen hebben over de verzorging van je hairextensions of een afspraak met ons in willen plannen dan horen we je graag!
 
Onze reviews

Onze salon

Onze salon is compleet vernieuwd, kom gerust eens een kijkje nemen!
Zien we je snel?