0

De siliconentest

Zwak, futloos, pluizig en zwaar haar? Dan zijn een teveel aan siliconen misschien wel de oorzaak!

Siliconen kun je zien als een soort vloeibaar rubber of plastic. Siliconen leggen een laagje om je haar heen. Dit laagje is beschermend en waterafstotend.  Je haar wordt daardoor gladder, zachter, glanzend, minder statisch, het oogt gezonder én is makkelijker doorkambaar.  Tenminste, dat is de bedoeling. Jij denkt nu….fijn, maar lees dan maar even verder.

Wat je moet weten is dat er wateroplosbare-, verdampende-  en niet wateroplosbare siliconen zijn.
De wateroplosbare siliconen kunnen worden verwijderd met water. De verdampende siliconen vervliegen snel na het aanbrengen van een product. Een verdampende silicoon is bijvoorbeeld alleen maar bedoeld om een product makkelijker smeerbaar te maken. Deze siliconen kunnen dus niet veel kwaad.

De niet-wateroplosbare siliconen zijn wel vervelend en tasten de conditie van je haren aan.
Ze spoelen bij het wassen niet uit je haar. Je krijgt dan een build-up. Verschillende siliconen lagen die opbouwen in je haar.  Je haar kan daardoor zwaar, futloos en pluizig worden en het kan zorgen voor hoofdhuidproblemen zoals jeuk, schilfers en rode vlekjes.Daarom zijn niet-wateroplosbare siliconen ook voor krullenbollen een boosdoener.
In de Curly Girl methode is hiervoor veel aandacht. Een shampoo met sulfaten, de zogenaamde final wash in deze methode, zorgt ervoor dat het haar goed gereinigd wordt en dat de siliconen verdwijnen.

We helpen je graag om het haar te verbeteren zonder slechte siliconen en die vervelende build up.
Door middel van onze test kunnen we samen met jou een plan van aanpak maken.

Neem gerust contact met ons op voor het inplannen van een siliconentest!
De test voeren we uit voor € 14,95.

Meteen een test inplannen?
 
Onze reviews

Onze salon

Onze salon is compleet vernieuwd, kom gerust eens een kijkje nemen!
Zien we je snel?