0

Global Curl

Onze Golbal Curl behandeling bestaat uit de volgende onderdelen: een behandelplan met de rektest, de knipbehandeling, het wassen van het haar en de styling.  Op deze manier laten we jouw krullen nog beter tot zijn recht komen en dragen we ons steentje bij aan het milieu. 

Voor het behandelplan onderzoeken we eerst een aantal zaken. We vragen je ook om te komen met ongewassen haar. Liefst meer dan twee dagen niet gewassen. 

Dan gaan we jouw haareigenschappen eens goed onderzoeken. We kijken naar de dichtheid en dikte van jouw haren. We bekijken de hoeveelheid haren die je op het hoofd hebt en we kijken naar de dikte van één losse haar. 

Vervolgens zijn we heel benieuwd naar jouw krultype. Hierin gaat het vooral om hoe jouw krul zich vormt. Vaak is het zo dat je een combinatie van krultypes hebt maar dat er één type redelijk dominant is. 

Als we al deze informatie hebben kunnen we verder met de Global Curl behandeling. We gaan je prachtige krullen knippen. Dat doen we op droog haar. De Global Curl kniptechniek is niet geschikt voor heel fijn en dun haar. Omdat we in de lengte inknippen zal het dus dunner worden. Het beste resultaat krijg je met dik en vol haar en ook gaat er niet veel van de lengte van het haar af. De porositeit van jouw haren is ook belangrijk. Wij willen graag weten hoe goed jouw haren vocht kunnen opnemen en vasthouden. Dit wordt bepaald door de buitenste schubbenlaag van jouw haar. 

Als laatste meten we nog de mate van elasticiteit van je haar. Dit is eigenlijk de belangrijkste graadmeter. Wij doen dit bij KnipperZ met een rektest. Dit bepaalt mede of je producten met of zonder proteïnen moet gebruiken bij de verzorging van jouw krullen. 

Aan de wastafel voor het wassen doen we de zelftest. Dan gaan we je haren wassen met een zogenaamde final wash. We willen namelijk alle slechte ingrediënten uit je haar hebben zodat we kunnen gaan zien wat er gebeurd als je deze ingrediënten gaat vermijden. De final wash doen we met een shampoo die geen siliconen, minerale oliën, was en uitdrogende alcohol bevat. Normaal gebruik je bij de CG-methode ook geen sulfaten, maar bij de final wash gebruiken we die nou juist wel. Hiermee verwijderen we de foute siliconen uit je haar.

Wil je het haar nog grondiger schoonmaken, naast siliconen ook ontdoen van parabenen en andere schadelijke stoffen dan raden wij na het knippen een onze reset behandeling aan. Dit is een echte detox behandeling die je haren een flinke oppepper geeft. Een fantastische stap naar natuurlijk glanzend haar!

Tot slot modelleren we jouw krullen met de Dysonfohn en geven we je uitleg voor thuis. Samen met een goed advies over het gebruik van eco-producten die ervoor zorgen dat jouw krullen de beste verzorging krijgen.

De Global Curl behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en de prijzen zijn vanaf € 75,-.

Voor alle verzorgingsproducten voor Curly ladies en de speciale CG-producten kijk je even op deze pagina.

Als je graag wilt weten welke methode geschikt is voor jouw krullen, stuur ons gerust een berichtje. We helpen je graag aan een mooie, verzorgde bos met natuurlijke krullen.

Direct een afspraak inplannen? Producten voor je curly hair
 

 

 
Onze reviews

Onze salon

Onze salon is compleet vernieuwd, kom gerust eens een kijkje nemen!
Zien we je snel?